LGS’YE HAZIRLIK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene sınavla öğrenci alacak liseler ve kontenjanları belirlenerek kamuoyuna açıklanır. Bu okullara öğrenci yerleştirmek için MEB, her sene Haziran ayında merkezi bir sınav (LGS) yapar.

Bu sınava girmek zorunlu değildir. Sınav sonucuna göre öğrenciler tercih yapılan okullara (merkezi yerleştirme) yerleştirilir. Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme (ikamet adresine göre öğrenci alan okullar) aşamasına göre bir liseye yerleşebiliyorlar.

Merkezi sınavda (LGS) sorular 8.sınıf konularından oluşmaktadır ve 2 oturumda düzenlenmektedir.

Doğru lise tercihi çok önemlidir. Ülkemiz gençlerinin özellikle en dikkat edilmesi çağı olan ergenlik süreci, ilköğretim son kademesinden başlayıp belki de lise son kademeye kadar sürmektedir. Tam da bu süreç içerisinde öğrenciler ilk ciddi sınavını maalesef LGS’ de vermektedir. Bu sebepten ötürü LGS sistemi için en dikkat edilmesi gereken nokta, öğrencinin hayallerinden veya isteklerinden daha çok akademik geçmişi ve hayata bakış açısı ile ölçülmelidir. Nitekim çok yoğun tempoya alışık olmayan öğrenciler, merkezi sınavla en yüksek puan ile öğrenci alan liselere yerleştiğinde, okulun öğrenci üzerindeki akademik baskısı bazen öğrencinin geleceği üzerinde büyük problemlere yol açabilmektedir.

Günümüz öğrencilerini göz önüne aldığımızda, özellikle pandemi süreci yaşamış öğrencilerde, maalesef ders çalışma alışkanlığının büyük ölçüde bozulduğunu görüyoruz. Bu durumun birden çok sebebi olabileceği gibi, bizler daha çok öğrencilerimizin bu süreçten en az hasarlı nasıl çıkabileceğini düşünüyor ve uygulamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz üzerinde problem çözme yeteneklerinin gelişmesi, analitik düşünme becerilerinin artması, üç boyutlu düşünme yetisinin güçlenmesi vb. gibi birçok çalışma gerçekleştirmekteyiz.

Nitekim öğrenciler kendilerini ne kadar geliştirse geliştirsin, LGS’ nin ‘En ufak hata çok şey götürebilir’ mottosu, başta psikolojik olmak üzere öğrenciler üzerinde bir takım olumsuz etkiler bırakmaktadır. Bu durumların önüne geçmek amacıyla, Pera Pozitif Eğitim Kurumu olarak; öğrencilerimizin akademik süreçte olduğu gibi psikolojik süreçlerinde de daima yanında olmaktayız.

PERA POZİTİF’TE LGS

Kurumumuz LGS programı olarak tamamlayıcı ve bireyselleşmiş öğretim planı metotları üzerine kurulmuştur.

LGS sınavının gerektirdiği tüm ders kalıplarından, yenilenmiş soru tiplerine varıncaya kadar planlanan bir sistemimiz mevcuttur. Hafta sonu 2 gün olmak üzere yapılan 10 saat ders ve bu derslerin etütleri olacak şekilde hafta içi 2 gün toplam 8 saat etüt olmak üzere, haftalık 18 saatlik çalışma programımız mevcuttur.

Sınava hazırlıkta akademik kısım bir yana, bu yaş grubunda asıl önemli olan kısım; sıkı bir takip ve sonuç analiz konusudur. Öğrencilerimizi her hafta adım adım gözleyen eğitim koçlarımız, kişiye özel analizlerinden doğan çalışma programlarımız, yapay zeka tabanlı sınav sonuçları değerlendirmelerimiz, eksik görülen branşlarda sınırsız birebir ders takviyelerimiz gibi yapılan birçok eğitim faaliyeti ile Pera Pozitif, LGS hazırlık noktasında öğrencilerimizin her birine ayrı ayrı özel olacak şekilde bir eğitim sunuyor.

Leave a comment