Rehberlik

Rehberlik

Bu görüşmeler planlanan gün ve saatte öğrenci ile birebir görüşme zamanlarıdır. Bu görüşmelerde sınava hazırlık sürecinde karşılaşacağı problemler ve çözümleri ele alınmaktadır.

Bu programda öğrencinin girmiş olduğu tüm sınavlardaki branş bazlı analizi raporlamaktadır. Bu şekilde öğrencinin sınava hazırlık sürecinde hangi branşta eksik olduğu anlaşılmaktadır.

Bu programda ise öğrencinin herhangi bir branşa ait konu kazanımlarındaki eksiklikleri belirlenerek geçmişe dönük ödevlendirme yapılmaktadır.

Bu yorumlar, öğrencimizin dersine giren tüm branş öğretmenlerinin her ay öğrenci gelişimi hakkında veli bilgilendirme amaçlı hazırlanmış raporlardır.

Bu kitapçıkta öğrencinin o güne kadar girmiş olduğu tüm sınavlardaki ‘’yapamadığı soruları’’ bir kitapçık haline getirerek öğrencinin geçmişe dönük hatalarını kurum olarak en aza indirgemeyi amaçlamaktadır.

Sınava hazırlık sürecinde iki haftada bir olmak üzere öğrencinin durumu hakkında rehberlik öğretmenimiz tarafından velilerimiz bilgilendirilmektedir.

Çalışma Sistemimiz

Hafta içi 4 gece (SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA GÜNLERİ) saat 20.15-22.30 saatleri arasında düzenlenecek olup 32 HAFTA sürecek, yoğun ders çalışma ve yönlendirme programıdır. Bu programa 11, 12 ve mezun öğrenciler katılabilecektir.

Öğrencilerimiz her gün tüm branşlardan ihtiyaçları kadar yirmişer dakikalık soru çözüm etüdü alabilmektedir. Bu soru çözümlerinde yapamadıkları soruları sorabildikleri gibi, aynı zamanda da tekrar ettiği ancak anlayamadığı konuya dair konu tekrarı da yaptırabilmektedir.

Gerek üniversite sınavına hazırlanan (12. sınıf) gerek ise ara sınıf (9., 10. ve 11. sınıf) öğrencilerimizin okul sınavlarına dair ekstra yapmış olduğumuz çalışmalar ile okuldaki başarılarının üst düzeyde tutulması sağlanmaktadır.

Kurumumuzda her hafta planlanmış danışmanlık saati ile öğrencilerimize sınıf danışmanı öğretmenleri tarafından uygulanan programdır. Bu programda öğrencinin haftalık durumu, hangi derse nasıl çalışması gerektiği, girdiği deneme sınavlarındaki son durumu gibi birçok konu ele alınmaktadır. Rehberlik ve danışmanlığın birbirinden farklı kavramlar olduğunu unutmamak gerekir.

Öğrencilerimize uyguladığımız sınav analizleri sonucunda öğrencilerimizin ilerlemesi anbean takip edilmekte ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Ödev kontrolü ise kurumumuzda en özen gösterdiğimiz eylemlerden biri olup bir ödev iki kez kontrol edilmektedir. İlk kontrol ödev verildikten bir hafta sonra o ödevin yapılıp yapılmadığını anlamak için, ikinci kontrol ise ödev verildikten iki hafta sonra öğrencinin yapamadığı soruları sorup sormadığının kontrolü için yapılır. Öğrenci yapamadığı soruları sormazsa o ödev yapılmadı kabul edilir. Çünkü bizim için çözemediği bir soru çözdüğü tüm sorulardan çok daha önemlidir.

Öğrencimizin yapılan analiz sonucuna göre belirli periyotlarla öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda yapılan çalışmalardır. Yapılan tekrar derslerinde amaç, öğrencinin anlatılan konu bütünlüğünden kopmadan sınava hazırlık sürecinde eksiğinin kalmamasını sağlamaktır.

Kurumumuzda Düzey kontrol sınavları (DKS) ve Genel denemeler olmak üzere iki tip deneme uygulanmaktadır.
DKS; iki haftada bir uygulanmakta olup tamamen öğrencilerimizin öğrendiği konuları kapsayan ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan öğrencinin eksiklerinin belirlendiği sınav türüdür. Bu sınavdaki eksikliklerine göre öğrenci çalışma programları hazırlanmaktadır.
Genel denemeler; bu deneme türü içine standart ÖSYM muadili TYT ve AYT denemeleri girmektedir. Bu deneme sınavları da iki haftada bir uygulanmaktadır.
Öğrencilerimize her hafta bir deneme mutlaka yapılmakta olup toplamda yıl boyunca 105 deneme sınavı uygulanmaktadır. Bu denemelere Türkiye genelindeki TÖDER ve ÖZDEBİR denemeleri de dâhildir.

Rehberlik

Öğrencilerimizin ilgi alanları, bilgi ve becerileri, nelerden hoşlandığı gibi kriterleri dikkate alarak ve ülkemizin gerçeklerini de göz önünde

Pera Pozitif Özel Öğretim Kursu

bulundurarak gelecekteki kariyerleri hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak, rehberlik anlayışımızın bir parçasıdır.